Lindur ne Feltre (BL) ne vitin 1969, fillon karrieren profesionale me regjistrimin ne fakultetin e Juridikut ne Universitetin “Cattolica del Sacro Cuore” ne Milano, ne vitin akademik 1988/1989.

Ne vitin akademik 1991/1992 mbron dipllomen ne lenden e Drejta Tregtare. Ne vitin 1993 deri ne vitin 1994, profesionisti i dedikohet aktivitetit te kerkimit shkencor ne te Drejten Civile ne Universitetin “Cattolica del Sacro Cuore” ne Milano, ne te njejten periudhe frekuenton shkollen per tu bere Noter e quajtur “Federico Guasti” ne Krahinen e Lombardise. Pas kesaj eksperience te rendesishme, regjistrohet ne regjistrin e praktikanteve avokate, dhe ne vitin 1993 kalon provimint e Shtetit duke  u bere Avokat.

Nga viti 2009 Avokati Santini mund te praktikoj profesionin e tij edhe para Gjykates se Kasacionit, si dhe mund te jete mediator profesionist me qe ka mbaruar ne te njejtin vit Shkollen e Mediatoreve ne mosmarrveshjet jashte-gjyqesore.

Ka bashkepunuar me Universitetin e Triestes ku i eshte dhene mundesia te publikoj artikuj te ndryshem ne rivista dhe libra mbi te drejten, si pershembull “Il diritto privato nella giurisprudenza”, “i contratti in generale” (edicioni UTET). Tek i njejti Universitet, ne fakultetin e Ekonomise ka qene edhe profesor.

Sot profesionisti ndjek personalisht fazat e krizes se Korporatave, vecanterisht dedikohet me devocion ne procedurat falimentare, pa lene pas dore problemet e biznesmeneve dhe te punetoreve.